Stontjie Reggae Crew

No more meditation

Over SRC

De band Stontjie Reggae Crew is een 8 koppig gezelschap afkomstig uit alle Etnische geledingen van Suriname en Nederland. Stontjie is dan ook niet zomaar een reggae groep, maar experimenteert op interessante wijze met de verschillende identiteiten van de afzonderlijke groepsleden. Omdat juist ieder van de groepsleden een unieke eigen muzikaal-culturele achtergrond heeft is getracht te komen tot een “fusion-achtige cross-over”. De verbindende factor én basis blijft echter de reggaemuziek.

Het blijft dan ook moeilijk om een bepaalde stempel op deze groep te drukken of ze te typeren. Misschien komt de aloude  “no-more-meditation-style”  wel het dichtst bij. Men wisselt namelijk moeiteloos de romantische “lovers rock” af met de wat zwaardere “roots” maar ook alles wat binnen dat bereik ligt.  De toeschouwer, die een transformatie ondergaat, wordt altijd direct geraakt en zal moeite hebben om de benen stil te houden, en niet mee te deinen of gehypnotiseerd te raken door de zwoele flow.

Opzettelijjk is bij de live-performance dan ook gekozen voor een ruw-rafelige, pure en schijnbaar ongepolijste sound-output. Nadrukkelijk worden de grenzen opgezocht, bewust bedoeld om het (grass)”roots”- gevoel over te brengen, zonder een drempel op te werpen.

Het is juist deze flow die ze verspreiden en die zowel hypnotiserend als innemend
aanvoelt en die blijft hangen, waardoor je nog dagenlang flashbacks ervaart!

Dit alles maakt Stontjie Reggae Crew tot een unieke ervaring die je niet moet willen  missen.
STONTJIE REGGAE CREW

Download mp3